Feyenoord vreest aanvalskracht en techniek Tenerife

ROTTERDAM, 2 NOV. Feyenoord is redelijk tevreden met Tenerife als komende tegenstander in het UEFA-Cuptoernooi. De Rotterdamse club won in de tweede ronde vrij gemakkelijk van Espanyol, maar de volgende Spaanse tegenstander wordt beduidend zwaarder geacht. “Tenerife is sterker dan Espanyol”, waarschuwde Ronald Koeman bij voorbaat. De verdediger speelde zes jaar voor Barcelona en is uitstekend bekend met het Spaanse voetbal.

Volgens Koeman speelt Tenerife technisch verzorgd voetbal. “Het is een aanvallend ingestelde ploeg, in tegenstelling tot Espanyol. Daarom verwacht ik twee aantrekkelijke wedstrijden. Voor mij persoonlijk is het leuk dat we opnieuw een Spaanse club hebben getroffen. Mijn voorkeur ging uit naar Tenerife. Valencia komt hopelijk later aan de beurt.” Koeman werd vorige maand bij Espanyol nog bedolven door de Spaanse media. Op het vakantie-eiland verwacht hij minder hectische taferelen.

Trainer Arie Haan is eveneens van mening dat Tenerife een gevaarlijkere tegenstander is dan Espanyol. “Ze staan momenteel negende in de competitie, maar dat zegt me niet zoveel. Het gaat toch om de vorm van de dag over twee wedstrijden. Ik ben in elk geval blij dat we eerst een uitwedstrijd hebben.”

Tenerife was in de voorgaande Europese thuiswedstrijden tegen Maccabi Tel Aviv (3-2) en Lazio Roma (5-3) zeer trefzeker. In de competitie haalde het elftal van de Duitse trainer Jupp Heynckes voorlopig veertien punten uit tien wedstrijden. Haan: “Ze vallen graag aan en scoren gemakkelijk. Dat is ook niet zo gek met een ex-spits als trainer.” Heynckes was in de jaren zeventig midvoor van Borussia Mönchengladbach en het Duitse nationale elftal.

Tenerife heeft in de Spaanse competitie een reputatie opgebouwd als reuzendoder. Twee keer voorkwam de club een kampioenschap van Real Madrid, door de 'Koninklijke' op de laatste speeldag te verslaan. In het huidige elftal is de Bosnische spits Kodro een van de bekendste spelers. Vorig seizoen stelde hij nog teleur bij Barcelona.

Voor Feyenoord is Aurelio Vidmar de bekendste naam in de selectie van Tenerife. De Australische spits stond tot afgelopen zomer onder contract in Rotterdam. Bij Feyenoord kon Vidmar geen basisplaats afdwingen. Bij Tenerife is hem dat evenmin gelukt. Hij kampt met een spierblessure en heeft dit seizoen nog geen wedstrijd kunnen spelen voor zijn nieuwe Spaanse werkgever.