Dochter Rabo samen met Robeco Effecten

UTRECHT, 2 NOV. Rabo Securities neemt per 15 november de activiteiten van Robeco Effectenbank over. Dat is een direct gevolg van de in juni aangekondigde inlijving van Robeco door de Rabobank. Een samengaan van Rabo Securities en Robeco Effectenbank lag voor de hand, zo liet een woordvoerder van de Rabobank toen al weten. De bank ziet tal van voordelen.

Bij Rabo Securities, voorheen bekend als Rabo Effectenbank, werken zo'n zestig mensen. De Rabobank-dochter is nog vrij nieuw. Vorig jaar juni nam de bank de activiteiten over van Swiss Bank Corporation Nederland. Inmiddels heeft Rabo zijn dochter sterk uitgebouwd.

Robeco Effectenbank telt 55 werknemers. De Rabobank voorziet geen gedwongen ontslagen, zo liet ze vrijdag weten. Eerder had Rabo al laten weten dat “de hele operatie gericht is op expansie en dus geen arbeidsplaatsen zal kosten”. Het is de bedoeling de activiteiten van Robeco Effectenbank zo snel mogelijk te verplaatsen naar het kantoor van Rabo Securities. De activiteiten op het gebied van vastrentende producten vallen onder het vastrentende bedrijf van Rabobank International. Alle overige activiteiten komen terecht bij Rabobank Securities, onderdeel van Rabobank International. (ANP)