Conversiecentrum Edon in handen van Datelnet

Datelnet Groep uit Den Bosch neemt het Conversiecentrum van energiedistributiemaatschappij Edon over. Het centrum is dit jaar naar verwachting goed voor een omzet van 15 miljoen gulden met bijna zestig werknemers. Binnen vier à vijf jaar wil het bedrijf uitkomen op een omzet van 25 miljoen gulden met ongeveer 140 mensen.

Conversiecentrum is gevestigd in Assen. Het zet gegevens van leidingen handmatig om van papieren tekeningen naar computerbestanden. Ook Datelnet zelf is actief in conversie. Het converteerde bijvoorbeeld een volume van 5,5 miljoen lasschetsen voor PTT Telecom. Begin volgend jaar zal er, nu onder de vleugels van Datelnet, ook een conversiecentrum in Enschede worden geopend.

Datelnet zelf bestaat pas acht jaar, telt ongeveer duizend werknemers en zette vorig jaar 57 miljoen gulden om met 3,3 miljoen winst. Het bedrijf levert produkten en diensten op het gebied van data- en telecommunicatie. Het voert projecten uit voor ontwerp, aanleg, onderhoud, beveiliging en beheer van data- en telecommunicatie-infrastructuren.

Ook ontwikkelt Datelnet randapparatuur voor de telecommunicatie met de chipkaart.