Topclubs maken geen fout in Europa Cup 2

DEN HAAG, 1 NOV. In tegenstelling tot PSV plaatsten topclubs als Benfica, Barcelona, Liverpool, Fiorentina en Paris Saint-Germain zich wél voor de kwartfinales van het Europa-Cuptoernooi voor bekerwinnaars. En Brann Bergen uit Noorwegen. Dat was eigenlijk de enige verrassing in de returns van de tweede ronde.

Barcelona verdedigde in Belgrado tegen Rode Ster de 3-1 van Nou Camp voortvarend. De Joegoslaven kwamen vlak na rust door Jovicic op 1-0. De reactie van de Braziliaan Giovanni Silva, de collega van Ronaldo in de spits, kwam al binnen de minuut. Het bleef bij 1-1 omdat Pantelic tegen de lat schoot en doelman Vitor Baia van Barcelona een paar beste reddingen verrichtte.

Liverpool trof een vrijuit voetballend FC Sion, dat door de 1-2 nederlaag in eigen huis niets had te verliezen. Aanvankelijk leken de Zwitsers veel te winnen. Ze stonden door Chassot en Bonvin binnen een half uur met 2-0 voor. McManaman vóór en Bjornebye na rust herstelden het evenwicht. Chassot verstoorde dat met zijn tweede treffer maar daarna werd het Sion geheel rood voor ogen. Barnes, Fowler (2) en Berger bepaalden de eindstand in de laatste 25 minuten op 6-3.