Sanering golfkartonfabriek Eindhoven

De vakbond voor hoger en middelbaar personeel De Unie is kwaad op de directie van AssiDomän Packaging Benelux. Het bedrijf wil 48 van de 190 banen in de golfkartonfabriek in Eindhoven schrappen. Mogelijk verdwijnen daarbovenop achttien arbeidsplaatsen. De bonden weten formeel van niets. Ook wacht de ondernemingsraad nog op een adviesaanvraag.

Het personeel is gisteren geïnformeerd over de ophanden zijnde sanering. Ze is een gevolg van de slechte marktomstandigheden in de golfkartonindustrie, die hinder heeft van de gestegen pulpprijzen. Ook heeft het bedrijf last van teruglopende orders van met name Philips. Het Zweedse AssiDomän verwierf vorig jaar een belang van 100 procent in de fabriek in Eindhoven, die toen nog Empee Golfkarton heette. In de Benelux heeft het concern ook golfkartonfabrieken in het Belgische Turnhout en in Oelen (Luxemburg). Gezamenlijk zijn de vestigingen goed voor een productie van 230 miljoen vierkante meter van dit verpakkingsmateriaal.