Ramsj

Scott Malcomson: Empire's edge. Paperback, Faber and Faber 1994, van ƒ 29,95 voor ƒ 11,90. De Boekenmarkt Den Haag.

Goed geschreven verslag van een reis die Malcomson in 1993 maakte door Zuidoost-Europa, Turkije en Oezbekistan: het roerige grensgebied sinds oudsher tussen de westerse en oosterse invloedssfeer, waar ook tegenwoordig de spanningen weer snel toenemen.

Ook bij de Boekenmarkt: To the frontier, een boek uit 1984 van Geoffrey Moorhouse, de befaamde auteur van reisverhalen, die deze keer door Pakistan reist, op weg naar de Khyberpas en de legendarische 'North-West Frontier' (van ƒ 31,20 voor ƒ 9,90).

Nóg verder weg trokken Marijke Vromans en Louis Stiller: naar Laos en Cambodja, waar ze met een groep vluchtelingen terugkeerden naar de voormalige 'killing fields' bij de Mekong-delta (Terug over de Mekong; van ƒ 39,90 voor ƒ 9,90; Steven Sterk, Utrecht.

    • Henk Lagerwaard