Ramsj

Dave McAleer (ed.): The Warner guide tot UK & US Hit Singles. Paperback, Carlton 1994, van ƒ 42,10 voor ƒ 14,90. Het Martyrium Amsterdam.

Veertig (van 1954 tot 1994) maal twaalf (maanden) maal twee (Amerika en Engeland) maakt in totaal 960 hitlijstjes van meest verkochte singles, en die zijn allemaal in het overzicht van McAleer te vinden. Vanaf de koploper in januari 1954, Oh mein Papa, een trompetsmartlap van Eddie Calvert, tot en met Come Baby Come van K7 dat in december 1993 onder aan de lijst bungelde. Grondige index op artiestennamen en de titels van de singles. Ook het bijbehorende boek over de best verkochte elpees in die jaren ligt bij het Martyrium (ƒ 14,90), terwijl daar ook Sandfords Edge of darkness (ƒ 8,90) te vinden is: het levensverhaal van Eric Clapton dat zo krachtig begon bij The Yardbirds maar thans zo slap wordt vervolgd bij MTV's Unplugged.

    • Henk Lagerwaard