Parcours Amsterdam Marathon

De Amsterdam Marathon heeft een nieuw parcours. De start en finish zijn zondag in de Arena. Als de deelnemers onderweg zijn wordt het publiek in het stadion vermaakt met een showprogramma van een aantal bekende artiesten. De atleten moeten twee keer hetzelfde traject van 21 kilometer afleggen. Er wordt om twaalf uur begonnen.

In Amsterdam hoopt men na een aantal moeizame jaren van de marathon op een ommekeer. Ex-atleet Jos Hermens, voor het eerst organisator met zijn bureau, zou tevreden zijn met een “lekker lopende wedstrijd” en een eindtijd van de winnaar van rond de 2.10. Hij had de beschikking over een budget van 700.000 gulden.

De Spanjaard Antonio Serrano (2.09,13) en de Portugees Joaquim Pinheiro (2.09,32) zijn de deelnemers met de beste persoonlijke tijden. De Nederlander Bert van Vlaanderen (2.10,36) loopt na de voor hem teleurstellende Olympische Spelen, in Amsterdam zijn eerste marathon. Hij is net hersteld van een blessure aan het scheenbeen, maar hoopt aan de richttijd van 2.12 voor de WK van volgend jaar in Athene te kunnen voldoen.

    • Hans Klippus