De boze theepot

Hevig transpirerend kwam de Boze Theepot thuis. Hij had door alle warenhuizen van de stad moeten sjokken, voordat hij eindelijk een leuk theehuis vond. Nu mocht hij van zichzelf als beloning in het grote bad.

Hij opende de kranen, pakte een schone theedoek, trok z'n schoenen uit en stapte in de kuip. Dit was heerlijk, dit werkte kalmerend. Al gauw nam het badwater de kleur van dure cognac aan...

Plotseling schrok hij wakker uit een nachtmerrie over zijn theetante. Ze had hem het oor van z'n kop gekletst. Gelukkig maar dat hij daar niet meer welkom was. Zou hij lang geslapen hebben? Slapen in bad was streng verboden. Stel je voor, met zo'n tuit die onder water kon glijden! Hij trok de stop er uit, 't was welletjes geweest. Met een zwaai nam hij z'n deksel af om ook van binnen op te drogen.