A2 en A4 dicht voor wegwerkzaamheden

ROTTERDAM, 1 NOV. Verkeer op de A4 ter hoogte van Badhoevedorp en Schiphol en verkeer op de A2 tussen Abcoude en Utrecht moet dit weekeinde rekening houden met ernstige vertraging als gevolg van wegwerkzaamheden. Dit geldt ook voor het verkeer op de A4 en A13 ter hoogte van het knooppunt Ypenburg.

Rijkswaterstaat zal de twee komende weekeinden de A4 gedeeltelijk afsluiten omdat ten zuiden van het knooppunt Badhoevedorp de verlegde westelijke rijbaan van de A4 wordt aangesloten op de bestaande A4. De Nederlandse Spoorwegen gaan er een tunnel aanleggen voor een dubbele spoorlijn. De werkzaamheden zullen vanavond om 20.00 uur beginnen.

Het A4-traject tussen het Prins Clausplein en het knooppunt Ypenburg is vanaf vanavond 21.00 uur tot maandagochtend 6.00 uur afgesloten voor verkeer uit de richtingen Den Haag en Utrecht met bestemming Rijswijk, Delft en Rotterdam. Volgend weekeinde zal het verkeer uit Rotterdam en Rijswijk in de richting van Den Haag en Utrecht omgeleid worden.

Rijkswaterstaat raadt reizigers met bestemming Schiphol aan om met het openbaar vervoer te reizen. Voor automobilisten worden gele borden met de aanbevolen routes geplaatst.