Verlies van 75 banen dreigt bij Paktank

Bij Paktank in Rotterdam dreigt een verlies van 75 arbeidsplaatsen. Dat heeft de Vervoersbond FNV vandaag bekendgemaakt. De bond is van de plannen op de hoogte gesteld door de directie. Deze wil van het bedrijf een doelgerichtere organisatie maken. De dochteronderneming van Pakhoed kampt al geruimte tijd met problemen in de olie-opslagsector.

De Vervoersbond wijst op de in mei dit jaar gemaakte afspraak met de Paktank-directie dat er voor 1 januari 2000 geen gedwongen ontslagen vallen. Volgens de Pakhoed-directie is er geen sprake van gedwongen ontslagen. Zij wil het aantal arbeidsplaatsen terugbrengen via onder meer natuurlijk verloop en overplaatsing. Het banenverlies maakt volgens de directie onderdeel uit van de reeds eerder gemaakte afspraken met de bond.