Kampeerder besteedt

DEN HAAG, 31 OKT. Nederlandse kampeerders hebben vorig jaar tijdens hun vakanties gezamenlijk een bedrag van 3,6 miljard gulden uitgegeven. Van dat bedrag is 1,1 miljard in Frankrijk besteed. De uitgaven in Nederland bedroegen iets minder dan 1 miljard. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De meeste vakanties brachten de kampeerders in eigen land door, maar tijdens zo'n verblijf liggen de uitgaven in doorsnee een stuk lager dan in het buitenland. Bij een buitenlandse kampeervakantie liggen de uitgaven gemiddeld op 925 gulden per persoon. In eigen land is dat bij een lange vakantie 354 gulden, bij een korte 108.

Ruim de helft van de 5,2 miljoen lange kampeervakanties die Nederlanders vorig jaar hadden was in het buitenland. Frankrijk stak er bij de buitenlandse bestemmingen met 42 procent ver bovenuit. Op afstand volgden Duitsland (10 procent), Italië (8 procent), Spanje (7 procent) en België (6 procent). (ANP)