Den Haag wil nieuw museum over hofstad

DEN HAAG, 31 OKT. Den Haag wil een nieuw museum oprichten dat aandacht besteedt aan de geschiedenis van Den Haag als hofstad en regeringscentrum. Het 'Hofstadmuseum' zal worden gekoppeld aan het aan de Hofvijver gelegen Haags Historisch Museum, dat vorig jaar nog met sluiting werd bedreigd.

Niet bekend

Dit is vanmiddag in Den Haag bekendgemaakt door het initiatiefcomité waarin behalve de gemeente vertegenwoordigers van het Haags Historisch Museum, de Geschiedkundige Vereniging Oranje Nassau en de stichtingen 750 jaar Den Haag en Promotie Den Haag zitting hebben. De jaarlijkse exploitatiekosten worden geschat op 650.000 gulden, op te brengen door de overheid en sponsors.

Het plan moet nog worden goedgekeurd door de gemeenteraad, maar volgens een woordvoerder van de gemeente kan het rekenen op brede steun van de fracties. De initiatiefnemers streven ernaar in 1998, het jaar waarin Den Haag zijn 750-jarig bestaan viert, te beginnen met de bouw of verbouw.