Business class tickets worden duurder

De vliegtickets in de business class zullen in Nederland volgend jaar fors omhoog gaan. Dat verwacht American Express, dat elk kwartaal de prijsontwikkeling voor de zakelijke vliegtuigpassagier in kaart brengt. De tarieven in de business class zijn in Nederland de afgelopen tweeëneenhalf jaar achtergebleven ten opzichte van de meeste Europese landen.

In ons land was er in die periode een stijging met 4 procent, terwijl in Groot-Brittannië de kaartjes 13 procent duurder werden. Ook de Franse zakenman was met een tariefstijging van slechts 3 procent goedkoop uit. Ook voor Frankrijk verwacht American Express daarom volgend jaar een stevige tariefsaanpassing. American Express heeft in zijn inventarisatie van de prijzen geconstateerd dat de tarieven voor binnenlandse vluchten in Europa sterk aan het dalen zijn. Dit zou te maken hebben met de deregulering in de luchtvaart, die volgend jaar haar beslag krijgt. Vooruitlopend daarop proberen luchtvaartmaatschappijen in diverse Europese landen hun marktpositie te versterken, aldus American Express.