Busbedrijf Vancom wil snel duidelijkheid over concurrentie

Het Amerikaanse busbedrijf Vancom, dat sinds enige tijd het streekvervoer in Zuid-Limburg verzorgt, wil snel duidelijk hebben of de regering concurrentie in het streekvervoer landelijk wil invoeren. Mocht het kabinet te lang talmen, dan ziet Vancom zich genoodzaakt zich uit Nederland terug te trekken.

“Elk jaar dat de concurrentie langer uitblijft, kost ons een miljoen. Mijn commissarissen gaan alleen akkoord met die uitgaven als er licht gloort aan de horizon”, aldus Vancom-topman T. van der Aa in een interview in Trouw. Om zich als bedrijf volledig te kunnen ontplooien, heeft Vancom volgens Van der Aa een groter gebied nodig dan alleen de Zuidlimburgse regio.

Daarom wil Vancom op korte termijn weten of er perspectief is voor activiteiten in meer regio's. “Ik heb niet eindeloos de tijd. Als de regering besluit morgen concurrentie in te voeren, duurt het nog jaren voordat allerlei bestaande contracten tussen stedenen en reguliere vervoerders zijn afgelopen”, aldus Van der Aa. In december nemen de commissarissen van Vancom een besluit over het voortzetten van de activiteiten in ons land.