Belg Degryse ontbreekt bij PSV tegen Brann

ROTTERDAM, 31 OKT. PSV moet het vanavond in het Europa-Cupduel tegen Brann Bergen zonder Marc Degryse stellen. De Belgische aanvaller heeft last van een dijbeenspier. Verdediger Stan Valckx ondervindt hinder van een liesblessure, maar hij kan waarschijnlijk wel meespelen tegen de Noorse club.

Aanvaller René Eijkelkamp beslist vlak voor de wedstrijd of hij fit genoeg is voor een hele wedstrijd. Hij kampt met een achillespeesblessure.

PSV moet vanavond in Eindhoven een 2-1 achterstand ongedaan maken om zich te plaatsen voor de derde ronde van het toernooi der bekerwinnaars. Twee weken geleden voorkwam PSV'er Phillip Cocu in Bergen in blessuretijd een grotere nederlaag. Sindsdien verkeert de Eindhovense club in blakende vorm. In de competitieduels tegen Feyenoord, Heerenveen en Roda JC scoorde PSV zestien keer. Trainer Advocaat waakte gisteren voor een te groot optimisme. “Die Noren zijn gewaarschuwd en ruiken hun kans.”

Bij Brann Bergen zal trainer Kjell Tennfjord op de tribune plaatsnemen. De Noorse coach werd door de UEFA geschorst naar aanleiding van onheuse opmerkingen tijdens het eerste duel tegen PSV. De trainer zou de Luxemburgse scheidsrechter Hamer beledigd hebben. Hij wordt vervangen door assistent Jan Hensson.