Krajicek verspeelt matchpoints

PARIJS, 30 OKT. De kwalificatie van Richard Krajicek voor het ATP wereldkampioenschap in Hannover staat onder druk. De Nederlander verdween gisteren in de tweede ronde uit het Super 9-toernooi in Parijs. De Spaanse gravelspecialist Berasategui schakelde de Nederlander uit in drie sets (6-3, 1-6 en 5-7). Krajicek, die last had van zijn maag, verspeelde in de derde set twee matchpoints.

Ook Andre Agassi werd gisteren uitgeschakeld. De Zweed Magnus Gustafsson versloeg hem met 6-4, 3-6 en 6-3. Jim Courier verloor van de Fransman Arnaud Boetsch, 6-4, 7-5.

Krajicek is in de race voor de ATP-finale in Hannover, waar de sterkste acht tennissers van dit jaar hun opwachting mogen maken. Van de acht plaatsen zijn er drie nog niet definitief ingevuld. Behalve Krajicek komen daar Becker, Martin, Ferreira en Rios voor in aanmerking.

Krajicek voelde zich gisterochtend niet lekker. De maagproblemen verdwenen voor het duel tegen Berasategui. In de eerste set (6-3) speelde de Hagenaar bij vlagen briljant. Hij stond slechts twee punten op zijn eigen opslag af. Vanaf de tweede set keerden de maagpijnen terug. Vooral zijn opslag viel sterk terug, naar net boven de 50 procent, en hij grossierde in afzwaaiers, 50 in de tweede en derde set.

Na de tweede set nam Krajicek een middeltje in tegen de pijn en in de derde kreeg hij zowaar kansen op de zege. Op 5-4 creëerde hij op de opslag van de Spaanse nummer negentien van de wereld twee breek- en matchpunten. Na vier keer deuce won Berasategui alsnog de game.

Gedemoraliseerd verloor Krajicek daarna zijn eigen opslag en vervolgens de partij. Na de partij meldde hij zich bij de toernooi-arts en verdween hij naar het hotel.

Krajicek, in de eerste ronde vrij, kreeg voor zijn optreden in de tweede ronde 19 ATP-punten. Hij begon het toernooi met 134 punten voorsprong op Wayne Ferreira en 232 op Rios, die beiden in Parijs nog in de strijd zijn.

Paul Haarhuis maakte gisteren een einde aan de opmars van Jan Siemerink, met 3-6, 7-6 en 6-4. Haarhuis staat in de tweede ronde tegen Goran Ivanisevic, nummer vijf van de wereld. (ANP)