Easy Jet stopt reclamecampagne

Luchtvaartmaatschappij Easy Jet heeft toegezegd dat zij haar gewraakte reclameslogan waarin reisagenten worden omschreven als “onnodige en dure franje” stopzet. Het kort geding tegen de vliegmaatschappij, dat morgen zou dienen, gaat niet door. De Nederlandse reisbureaus, verenigd in de ANVR, en Easy Jet hebben dat gisteren bekendgemaakt.

De ANVR had Easy Jet in september voor de rechter gedaagd omdat die in haar campagne onjuiste informatie over vliegprijzen van concurrenten verspreidde. De Reclame Code Commissie bepaalde enkele weken geleden dat de vliegmaatschappij enkele advertenties moest stoppen, maar niet alle. De ANVR vond de beperking niet toereikend en vervolgde de juridische strijd. Nu Easy Jet heeft gezegd ook de slogan te zullen stoppen, is het oordeel van de rechter niet meer nodig, aldus een woordvoerder van de ANVR.