De Kock redt Schalke met twee kopballen

ROTTERDAM, 30 OKT. Johan de Kock heeft Schalke 04 behoed voor uitschakeling in het UEFA-cuptoernooi. De lange verdediger, eigenlijk te geblesseerd om te spelen, scoorde gisteren twee keer met zijn hoofd in het tweede duel met Trabzonspor.

De Nederlandse international kreeg vlak voor rust de krijsende menigte in Turkije stil met twee rake kopballen binnen drie minuten. Schalke verspeelde in de tweede helft zonder De Kock de voorsprong, kwam met 3-2 achter, maar bereikte na een bloedstollende slotfase en een treffende kopbal van Max (3-3) toch de derde ronde.

Behalve Schalke bereikten nog twee Duitse clubs de volgende ronde. Hamburger SV had aan de 2-2 bij Spartak Moskou voldoende na de 2-0 thuis. Karlsruher SC kwam met de schrik vrij bij AS Roma. De Duitsers begonnen met drie doelpunten voorsprong (3-0) maar na 26 minuten had AS Roma het gat bijna gedicht door twee treffers van Balbo. Daarna stagneerde de Italiaanse aanval en kreeg Karlsruher het duel onder controle. In de slotfase stelde Keller de plaats bij de laatste zestien veilig, 2-1.

Borussia Mönchengladbach werd uitgeschakeld. In Monaco wonnen de Duitsers weliswaar met 1-0 door een doelpunt van Klinkert, maar op eigen veld waren ze veertien dagen geleden door de Fransen verslagen. (2-4).

Inter Milaan had strafschoppen nodig om de derde ronde te bereiken. De Italianen met Winter in de basis verloren in Graz met 1-0, dezelfde uitslag waarmee Inter thuis won. Doelman Pagliuca behoedde Inter voor uitschakeling. Hij stopte de strafschop van Potscher.

Lazio Roma werd uitgeschakeld. In een sensationele wedstrijd verloor de club uit Rome met 5-3 van en op Tenerife. Daarmee wisten de eilandbewoners de 1-0 nederlaag in Rome uit.