BT Office versterkt positie in Nederland

BT Office heeft zijn positie op de Nederlandse markt van kantoorinrichters verder versterkt. Het dochterbedrijf van KNP BT staat op het punt eigenaar te worden van Kuipers Centrum voor Kantoorefficiency uit Zwolle. De partijen hebben hiertoe gisteren een intentieverklaring getekend.

Kuipers is na Samas, Ahrend, Gispen en Van Dorp de vijfde kantoorinrichter van Nederland. Het bedrijf heeft een winstgevende omzet van 115 miljoen gulden en telt 300 werknemers. Het hoofdkantoor van de onderneming staat in Zwolle. Verder zijn er vestigingen in Groningen, Apeldoorn, Amersfoort, Leeuwarden en Enschede. Kuipers is in 1949 opgericht en is eigendom van de familie Riezebeek. Het is de bedoeling dat Kuipers als dochter van BT Office zelfstandig blijft werken, met behoud van eigen structuur en identiteit. Het huidige management blijft ook na de overname aan.

De onderneming streeft naar een versnelde verdere groei en uitbreiding van haar activiteiten in de rest van Nederland. KNP BT heeft een belang van 70 procent in BT Office. Met een omzet van 1,5 miljard dollar (ruim 2,5 miljard) heeft BT Office een leidende positie op de Amerikaanse en Europese kantoorinrichtingsmarkt. In Nederland is de onderneming onder meer eigenaar van Veenman kantoormachines. De partijen doen geen mededelingen over de prijs van Kuipers.