Winstsprong dochter ABN Amro in VS

De European American Bank (EAB), een van de Amerikaanse dochters van ABN Amro, heeft een goed derde kwartaal achter de rug. De bank zag de netto winst met 29,7 procent stijgen tot 34,9 miljoen dollar, ofwel bijna 60 miljoen gulden. Over de eerste negen maanden steeg de winst met 17,7 procent tot 100,7 dollar (171,7 miljoen gulden).

De EAB heeft 85 kantoren in de agglomeratie van de metropool New York. Het balanstotaal bedroeg per eind september 9,2 miljard dollar. De kredietportefeuille was ruim 4 miljard dollar, 1,5 miljard dollar meer dan eind september 1995. Vorige week werd al bekend dat een andere Amerikaanse dochter van ABN Amro, LaSalle in Chicago, de winst in het derde kwartaal met 7 procent zag stijgen tot de recordhoogte van 49 miljoen dollar.