Storm aan kust bij Egmond

Foto: EGMOND aan zee - De zuidwesterstorm die vannacht met gemiddeld windkracht negen over Nederland trok, heeft vooral op en langs het water voor problemen gezorgd. In Capelle aan den IJssel werd een veerboot in aanbouw van een werf geblazen. Op het IJsselmeer kwamen gisteren vier plezierjachten in moeilijkheden. Treinen ondervonden vertraging wegens gladde sporen door afgewaaide bladeren.

Op de weg ontstonden mede door het slechte weer 32 files met een totale lengte van 238 kilometer. Rijkswaterstaat heeft voor de sector Schelde dijkbewaking geadviseerd. In Vlissingen werd voor vanmiddag half vier een hoogwaterstand van 3.70 meter voorspeld. Zo'n stand komt eens in de vijf jaar voor. In verband met de stormvloed zijn de schuiven van de Oosterscheldekering neergelaten. De veerdiensten Kruiningen-Perkpolder en Vlissingen-Breskens zijn vanochtend uit de vaart genomen. (Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer)