Jeltsin zegt afspraken af

MOSKOU, 29 OKT. De artsen van de Russische president, Boris Jeltsin, hebben al zijn afspraken voor volgende week afgezegd. Ze voeren dan op hun patiënt de laatste onderzoeken uit die nodig zijn voor zijn hartoperatie, in de tweede helft van november.

De president gaf gisteren opdracht de voormalige chef van de presidentiële garde, generaal Aleksandr Korzjakov, uit het leger te zetten en hem zijn militaire rang af te nemen. Korzjakov, die vele jaren lang Jeltsins meest intieme vriend en medewerker is geweest, viel eerder dit jaar in ongenade.

Hij heeft onlangs gezegd dat Jeltsin wegens zijn ziekte niet in staat is Rusland te regeren en dat de werkelijke macht in het Kremlin in handen is van Jeltsins dochter Tatjana en de chef van Jeltsins staf, Anatoli Tsjoebais. (Reuter)