Gratis toegang Haags museum

DEN HAAG, 29 OKT. Het Haags Gemeentemuseum is tot eind dit jaar gratis toegankelijk. Daarna gaat het anderhalf jaar dicht voor restauratie. De directie besloot tot de gratis openstelling naar aanleiding van het recordaantal bezoekers van de tentoonstelling Van Monet tot Matisse.

De Franse Meesters uit het Poesjkin Museum, die tot en met dit weekeinde te zien waren, trokken 218.000 bezoekers. Dat is 70.000 meer dan verwacht. Tot nog toe had de Mondriaan-tentoonstelling in 1994/95 met 180.000 belangstellenden het meeste succes.

Tot 1 januari 1997 kunnen bezoekers het museumgebouw van Berlage in de oude staat bekijken. Daarna gaat het tot oktober 1998 dicht voor restauratie. Tijdens de bouwwerkzaamheden is de collectie zo veel mogelijk elders te zien. Werken van Mondriaan zullen in het voorjaar in de Kunsthal in Rotterdam hangen. (ANP)