Bedrijf wil nummerbehoud

ROTTERDAM, 29 OKT. Alleen als het mogelijk is bestaande telefoonnummers te behouden, is 65 procent van de bedrijven bereid over te stappen naar een van de toekomstige concurrenten van PTT Telecom. Volledige nummerportabiliteit is echter een absolute voorwaarde voor het ontstaan van concurrentie op de telefoniemarkt.

Dit blijkt uit een onderzoek van accountantskantoor Moret, Ernst en Young.Vooral bedrijven met meer dan driehonderd werknemers hebben grote belangstelling voor een andere aanbieder van telefonie. Vanaf 1 juli volgend jaar is het nieuwe vergunninghouders, Telfort en EnerTel, toegestaan via hun kabelnetwerken telefonie aan te bieden.

Ook regionale kabelmaatschappijen gaan hiermee beginnen. Een betere prijs-kwaliteit verhouding is het streven. Ruim de helft van de ondervraagde bedrijven geeft die verhouding aan als mogelijke reden om over te stappen.Het ministerie van Verkeer en Waterstaat wil het behoud van het eigen telefoonnummer snel regelen. Dit is ook in het belang van de nieuwkomers Telfort en EnerTel die anders grote moeite krijgen een markt te veroveren. (ANP)