Akzo Nobel koopt bedrijf in Hongkong

Akzo Nobel heeft in Hongkong een distributeur van autoreparatielakken overgenomen. Het bedrijf, Sun Ling Apac Trading, distribueert al sinds het midden van de jaren tachtig produkten van Akzo-dochter Sikkens via meer dan 200 agenten in Hongkong en China en telt zestig werknemers.

Sun Ling heeft naast het hoofdkantoor in Hongkong vier regionale kantoren op het Chinese vasteland, in Guangzhou, Shanghai, Shenyang en Peking. In de Chinese hoofdstad houdt het bedrijf ook een opleidingscentrum aan. Akzo is ook bezig bij belangrijke Chinese schadeherstelbedrijven de eigen autoreparatietechnologie te introduceren. Die technologie is gebaseerd op gebruik van een twee-componentenlak. Sun Ling Apac Trading maakt met terugwerkende kracht vanaf 7 oktober deel uit van Akzo Nobels werkmaatschappij Car Refinishes.