Voetbal Engelan

In de Engelse Premiership hielp Bergkamp zijn club Arsenal aan een 3-0 zege op Leeds United. De Amsterdammer maakte het tweede doelpunt. Arsenal nam de koppositie over van Newcastle United, dat verrassend met 2-0 verloor bij Leicester. Manchester United leed opnieuw een smadelijke nederlaag. Na de 5-0 tegen Newcastle verloor de Engelse kampioen nu met 6-3 bij Southampton, waar oud-Feyenoorder Van Gobbel verdienstelijk speelde.

Bij Chelsea-Tottenham hielden de spelers voor de wedstrijd een minuut stilte voor de overleden vice-voorzitter Harding. De miljardair kwam afgelopen dinsdag om het leven bij een helikopter-ongeluk. De supporters van Chelsea legden kransen op het veld van Stamford Bridge. Bij de aftrap stond een pint van Hardings favoriete bier in de middencirkel.

De derby werd met 3-1 door Chelsea gewonnen. Speler-manager Gullit opende de score en droeg de overwinning op aan zijn vriend Harding. Gullit had zichzelf dit seizoen nog niet eerder opgesteld in het basiselftal.