Vitesse - Ajax: 1-4

Ajax sloeg tegen Vitesse gisteren zijn slag in de tweede helft. Een voorzet van Van den Bergh werd na drie minuten door Wooter, de Ajacied met de meeste dreiging in de benen, teruggelegd op Ronald de Boer. Hij zag Kluivert vrij staan, die onmiddellijk uithaalde.

Het was een onzuiver schot in de richting van Bos die probeerde de bal weg te trappen, maar via zijn voet ging de bal juist in het doel. Ajax had ook geluk bij de tweede treffer. Een vrije trap van Witschge ging via het been van Atteveld in het net. En zeker zo fortuinlijk was het derde doelpunt. Na een pass van Ronald de Boer en een mislukt schot van Santos kreeg Wooter onverwachts de kans om te scoren. Wooter stond op de rand van buitenspel. Vlak voor tijd bepaalde Van den Bergh de eindstand op 1-4.

    • Erik Oudshoorn