Stakingen in Pakistan tegen beleid van premier Bhutto

Foto: LAHORE - Brandende autobanden in de straten van Lahore, na Karachi de grootste stad van Pakistan. Afgelopen weekeinde werd Pakistan getroffen door massale stakingacties tegen de regering van Benazir Bhutto, uitgeroepen door de belangrijkste (fundamentalistische) oppositiepartijen.

Niet alleen in Lahore, maar ook in de hoofdstad Islamabad kwam het tot botsingen tussen demonstranten en de politie. De onvrede van de Pakistani richt zich onder andere tegen de economische bezuinigingsmaatregelen die de regering uitvoert op aandrang van het Internationale Monetaire Fonds (IMF). Vanochtend werd bekend dat premier Bhutto de portefeuille van Financiën heeft overgedragen aan minister Syed Naveed Qamar, tot dusver in het kabinet verantwoordelijk voor het privatiseringsbeleid. (Foto Reuter)