PSV - Roda JC: 8-0

PSV won zaterdagavond met 8-0 van Roda. De ploeg overrompelde de Limburgers al in de slotfase met snel spel. Na de vroege 1-0 voorsprong door Numan had PSV het even moeilijk. Maar toen Zenden voor 2-0 zorgde, was de wedstrijd gespeeld.

Roda gaf zich gewonnen, maakte nauwelijks nog overtredingen en liet de Eindhovense ploeg naar hartelust combineren. De ene oogstrelende actie van de PSV'ers werd gevolgd door de andere, het ene doelpunt door het andere. Jonk speelde bijna nog beter dan in zijn beste dagen, Vampeta was een lust voor het oog en Zenden maakte een kwartier voor het einde op Maradona-achtige wijze het zesde doelpunt (een solo vanaf de eigen helft). De acht doelpunten werden verdeeld over zeven spelers: Zenden (twee), Numan, Vampeta, Vink, Nilis, Marcelo en Petrovic.

    • Guus van Holland