Nieuw record, 846 Fiatjes 500

WOERDEN, 28 OKT. De Nederlandse Fiat 500 Club heeft gisteren een plaats gekregen in het Guinness Book of Records. De club wist 846 Topolino's (Muizen) bij elkaar te brengen voor de langste optocht ooit van rijdende auto's van hetzelfde merk en type. Het vorige record stond sinds 1988 op naam van een rij van 604 Triumph Spitfires. Een eerdere poging, enkele weken geleden van de Fiat Club België, mislukte omdat in St. Niklaas slechts 105 fiatjes aan de start verschenen.

De Nederlandse recordpoging werd georganiseerd ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Zuideuropese restaurant Fresco in Capelle aan den IJssel. Organisator Jean Nelissen uit Eindhoven had voor de verbetering van het wereldrecord 605 Cinquecento's nodig. Er kwamen zondagmorgen veel meer Fiatjes dan verwacht; bumper aan bumper werden op een industrieterrein in Woerden meer dan 800 auto's opgesteld. De optocht van ruim 50 kilometer voerde van Woerden over de A12 en de A20 naar Capelle aan den IJssel. De Wegenwacht, die uit voorzorg gevraagd was op de vluchtstrook mee te rijden, heeft slechts vier keer in moeten grijpen. Volgens de organisatie was dat op zichzelf al een record.