Jaar langer gratis naar Sport7 kijken

ROTTERDAM, 28 OKT. Televisiekijkers kunnen een jaar langer gratis naar Sport7 kijken. Dat heeft de nieuwe directeur H. Kivits van het nieuwe sportkanaal afgelopen weekend gezegd tijdens een informele bijeenkomst van de voetbalbond KNVB.

Sport7 verdwijnt hoeft nu pas in januari 1998 achter een decoder te verdwijnen. Aanvankelijk moesten kabelexploitanten zich verplichtten zo snel als technisch mogelijk bij abonnees decoders te installeren om de door het tv-station gewenste inkomstenstroom veilig te stellen. Volgens Sport7 is het besluit genomen “om rust te krijgen”. Bovendien wordt de kwaliteit niet voldoende geacht om mensen te laten betalen. “De tijd is te kort geweest om iets neer te zetten waar je mensen voor kan vragen te betalen”, aldus de woordvoerder. De nu gemiste inkomsten zullen moeten worden gecompenseerd door over een jaar een hoger bedrag te vragen.

Voor Sport7 is dit al de tweede keer dat de plannen moeten worden bijgesteld omdat ze niet haalbaar blijken te zijn. Bij de lancering van het station in februari wilde de nieuwe zender in het basispakket van kabelmaatschappijen worden opgenomen en tegelijkertijd 2 per maand per abonnee ontvangen. Al vrij snel bleek de weerstand bij kabnelmaatschappijen zo groot dat besloten werd te mikken op snelle invoering van decoders. Dit zorgde voor nieuwe problemen in Amsterdam en Hilversum, waar de plaatselijke kabelmaatschappij A2000 Sport7 al in een pluspakket achter een decoder heeft gestopt. Sport7 wil over het contract opnieuw onderhandelen. A2000 niet: “Een overeenkomst is een overeenkomst” aldus de woordvoerder.