Hit Groep neemt branchegenoot over

De Hit Groep uit Haarlem (industriële toelevering) neemt de kleine branchegenoot Kemetech uit Nijverdal over. Het is de eerste acquisitie van Hit (Holding Industriële Toeleveringsbedrijven) sinds de groep zich in 1994 losmaakte van Hoogovens.

Niet bekend

Met zijn 35 werknemers verwacht Kemetech dit jaar een omzet te realiseren van 5 miljoen gulden. De Hit Groep kent een totale omzet van 270 miljoen en heeft bijna duizend werknemers in dienst. Dit jaar draait de onderneming matig, vooral door tegenvallers op de Duitse markt.

De verzelfstandiging van Hit is mogelijk gemaakt door de participatiemaatschappijen Albif, NPM en Alpinvest. De onderneming overweegt over drie tot vier jaar een beursnotering aan te vragen. Aansluiting bij een grote strategische partner behoort echter ook tot de mogelijkheden.