Flatgebouw in Kairo stort ineen

KAIRO, 28 OKT. Ongeveer honderd mensen worden nog vermist na het instorten van een elf verdiepingen tellend flatgebouw in de Egyptische hoofdstad Kairo, gisteren. Tot dusverre zijn negen lijken geborgen. Twintig mensen zijn levend uit het puin gehaald. Alleen een hoek van de flat, die 40 appartementen telde, staat nog overeind.

De eigenaar van het uit 1969 daterende gebouw in de woonwijk Heliopolis, twee blokken van de woning van president Mubarak, is gearresteerd. Volgens een bron bij de politie had de eigenaar in strijd met de bouwvergunning vier etages extra op de flat laten bouwen.

De lokale autoriteiten hadden hem in 1993 bevolen deze vier verdiepingen te slopen omdat deze na de zware aardbeving van 1992 te gevaarlijk werden geacht. De eigenaar had dit bevel echter genegeerd.

De steeds stijgende prijzen van onroerend goed hebben veel huizeneigenaars ertoe aangezet illegaal etages op hun bezit te bouwen. Verscheidene gebouwen zijn de afgelopen jaren vervolgens onder het extra gewicht bezweken.

Niet bekend