Camp Nou begeleidt weergaloze Ronaldo met witte zakdoekjes

ROTTERDAM, 28 OKT. Met drie gave treffers heeft Ronaldo zijn marktwaarde bewezen voor Barcelona. De man van 34 miljoen gulden heeft na tien competitieduels twaalf keer gescoord voor zijn nieuwe werkgever. Barcelona verstevigde de koppositie na de 3-2 zege op Valencia. Concurrent Real Madrid bleef tegen Tenerife op 0-0 steken.

Ruim honderdduizend toeschouwers gaven Ronaldo een staande ovatie in Camp Nou. Het publiek wuifde met witte zakdoekjes en scandeerde zijn naam. De doelpunten van Ronaldo waren een lust voor het oog. Hij soleerde door de vijandelijke defensie alsof de verdedigers van Valencia er niet stonden.

De Braziliaanse voetballegende Pelé vergelijkt de stijl van Ronaldo met het doelgerichte spel van de oud-spelers Van Basten, Eusebio en Müller. In een vraaggesprek met Journal do Brasil vergelijkt de huidige sportminister zichzelf met creatieve spelers zoals Cruijff, Di Stefano en Maradona.