Becker verslaat Sampras in Stuttgart in vijf sets

ROTTERDAM, 28 OKT. Boris Becker heeft gisteren het tennistoernooi van Stuttgart gewonnen. In de finale versloeg de 28-jarige Duitser de Amerikaanse nummer één van de wereld, Pete Sampras, in vijf sets: 3-6, 6-3, 3-6, 6-3 en 6-4. Door dit resultaat steeg Becker op de wereldranglijst van de zesde naar de derde plaats.

Becker, die na Wimbledon nauwelijks speelde wegens een polsblessure, won twee weken geleden ook al het toernooi van Wenen. Toen versloeg hij in de finale Jan Siemerink.

Siemerink werd in Stuttgart op zaterdag uitgeschakeld in de halve finale door Sampras. Door zijn goede spel is Siemerink wel fors gestegen op de wereldranglijst. Hij staat deze week zestiende, zijn hoogste klassering ooit. Richard Krajicek blijft de beste Nederlander. Hij staat negende. Krajicek is nog niet zeker van deelneming aan de Masters, het eindtoernooi van de beste acht in 1996, in Hannover.

Becker, Sampras en Andre Agassi hebben in Stuttgart de ITF (tennisfederatie) opgeroepen de strijd om de Davis Cup te hervormen. De toppers willen het landentoernooi één keer in de twee jaar houden in plaats van jaarlijks.

“De Davis Cup zet de spelers teveel onder druk”, zei Becker. “De programmering strookt niet met de toernooikalender. Daardoor zeggen steeds vaker topspelers af voor Davis Cup-wedstrijden.” Becker voegde zich met zijn uitspraken bij Sampras en Agassi die eerder dezelfde kritiek uitten.

“De Davis Cup moet een soort Ryder Cup (golf) worden”, zei Sampras. “Een keer in de twee jaar. Er is teveel tennis. De Davis Cup verliest terrein. Steeds vaker vallen de wedstrijden niet in de speelschema's.” (Reuter, ANP)