Wanbeleid

NRC Handelsblad van 21 oktober maakt melding van het plan tot bouw in de Bijlmermeer van een groots opvangcentrum voor 250 verslaafden. Een uitermate beschamend plan. Al eerder bracht onderzoek van dr. W. de Haan aan het licht dat het Amsterdamse stadsbestuur enkele jaren geleden een beleid heeft ingezet dat de junkoverlast in onevenredige mate afwentelt op de reeds zo geplaagde Bijlmermeer.

Als visuele bekroning volgt dan nu de bouw van een mega-opvangcentrum voor junks, midden in een wijk die al zo getroffen wordt door problemen als discriminatie op de arbeidsmarkt.

Steeds duidelijker wordt dat het stadsbestuur problemen versterkt, verplaatst en zelfs creëert om vervolgens dure oplossingen in de vorm van sloop voor te kunnen stellen. Gezien de vele miljoenen gemeenschapsgeld die in het geding zijn, wordt het de allerhoogste tijd dat Den Haag nu eens ingrijpt.

    • Fractielid de Groenen
    • Yvonne B. Paulis Olf
    • Stadsdeelraad Amsterdamzuid-Oost