Verslaafd

Om zeven uur opgestaan om het dagprogramma bij te wonen van Teen Challenge of Memphis, een christelijke organisatie met zo'n 150 vestigingen in de VS ter bestrijding van het druggebruik. In een zaaltje zitten dertig mannen te bidden. Om negen uur begint hun studiedag, vanmorgen met het thema: hoe kan ik de verleiding van de drugs weerstaan.

Ik praat met Scott (l9), David (20) en Robert (21). Alle drie blank, alle drie afkomstig uit een christelijk middle class-gezin en alle drie al jaren verslaafd. Op een gegeven moment hadden ze genoeg van het benauwende milieu en werden ze rebellious, zoals ze het zelf noemen. De treurigste van het stel is Robert (boven): op zijn tiende al aan de drank, daarna aan de crack. Drie maanden geleden is hij vader geworden en nu wil hij afkicken. Hij hoopt dat zijn vriendin hem terug wil, hij wil namelijk graag trouwen en een gezin beginnen. Ik wens hem veel succes.

    • Ad Nuis