Twijfels bondscoach over Paul Gascoigne

LONDEN, 26 OKT. Bondscoach Glenn Hoddle van Engeland beslist pas volgende week of hij voetballer Paul Gascoigne selecteert voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Georgië, op 9 november in Tbilisi. Hoddle voerde woensdag een diepgaand gesprek met de spelverdeler van Glasgow Rangers over zijn problemen binnen en buiten het veld.

Gascoigne worstelt met huwelijksproblemen. In het Campions League-duel tegen Ajax kreeg de middenvelder onlangs een rode kaart wegens het natrappen van tegenstander Winston Bogarde. Kort daarna onthulden de tabloids in Groot-Brittannië dat Gascoigne zijn vrouw regelmatig heeft geslagen. De 29-jarige international verontschuldigde zich weliswaar voor zijn gedrag, maar Hoddle heeft ondanks het onderhoud nog enkele dagen bedenktijd gevraagd.

De Engelse voetbalbond (FA) verspreidde gisteren een communiqué met summiere gegevens over het gesprek tussen bondscoach en speler. “Glenn Hoddle heeft woensdag uitgebreid met Paul Gascoigne gesproken over zijn problemen en de te volgen weg om die op te lossen. Het is de intentie van Hoddle de juiste beslissing te nemen voor het Engelse elftal èn het gezin Gascoigne. De komende dagen zal hij geregeld contact hebben met Paul en Rangers-manager Walter Smith. Daarna neemt Hoddle een beslissing.” (Reuter)