TOEKOMSTIG PRESIDENT

De Italiaanse Kennedy is niet gelukt wat zijn Amerikaanse evenknie John John wel is gelukt: zijn huwelijk pas na afloop bekendmaken. De 32-jarige Giovanni Agnelli, telg uit de glamourrijke familie die Fiat bezit en de gedoodverfde nieuwe man aan het roer van het autobedrijf, heeft tot nu toe met redelijk succes de paperazzi buiten zijn privé-leven weten te houden.

Maar de Italiaanse wet vereist dat mensen die gaan trouwen, samen aangifte komen doen en dat daarvan een openbare kennisgeving op het gemeentehuis wordt opgehangen. Daarom ging het als een lopend vuurtje rond dat Italiës meest begeerde vrijgezel een bruid heeft gevonden, een Engels-Amerikaanse met twee paspoorten: Avery Frances Howe, 31 jaar, architect, blond, en met een stralende glimlach.

De jacht is geopend. Waar is de relatie begonnen? Al op de Brown Universiteit in Rhode Island, waar ze beiden hebben gestudeerd. Of pas later, toen zij voor haar werk veel in Florence moest zijn? Giovanni Agnelli woont in het dorpje Montopoli, niet ver van Florence en vlak bij de Piaggio-scooter-fabrieken waar hij zich moet bewijzen voor het grote werk van de auto's. En: waar gaan ze trouwen? In Londen, waar Frances officieel woont, of in Toscane, waar de familie Agnelli een paar aardige onderkomens heeft?