Samenwerking Sabena en Virgin Express

De Belgische luchtvaartmaatschappij Sabena gaat op de route tussen Brussel en het Londense vliegveld Heathrow samenwerken met Virgin Express, de low-budgetmaatschappij van de Britse zakenman Richard Branson. Dat hebben de twee vrijdag bekendgemaakt. Virgin zal vanaf morgen de negen dagelijkse vluchten van Sabena naar Heathrow uitvoeren.

De Belgische maatschappij, voor 49,5 procent eigendom van Swissair, kan daardoor drie Boeing 737's vrijmaken voor vluchten op langere Europese trajecten. Virgin Express, dat tot nu toe alleen op het Europese vasteland opereerde, krijgt via het akkoord de felbegeerde toegang tot Heathrow. Virgin Express is voortgekomen uit de vroegere Belgische maatschappij Eurobelgian Airlines (EBA). Virgin kocht die eerder dit jaar en kon daardoor vanuit Brussel goedkope vluchten uitvoeren naar andere bestemmingen op het Europese vasteland. Virgin Atlantic vliegt al vele jaren tussen Groot-Brittannië en Noord-Amerika. Door het akkoord met Sabena zijn de twee takken van Virgin gekoppeld.