NBM-Amstelland schrapt nog eens 45 arbeidsplaatsen

NBM-Amstelland gaat zijn woningbouwdivisie verder afslanken. Er verdwijnen 45 van de 773 banen. De arbeidsplaatsen komen te vervallen bij NBM-Amstelland Woningbouw West, een van de drie regionale werkmaatschappijen. NBM-Amstelland Woningbouw West telt 220 werknemers. Er vervallen 27 van de 95 overhead-functies in de twee kantoren in Maarssen en Capelle aan den IJssel.

De resterende achttien banen verdwijnen op de bouwplaats. De lokaties Maarssen en Capelle aan den IJssel verdwijnen. De woningbouwdivisie van NBM-Amstelland leed vorig jaar een verlies van 4,7 miljoen gulden, tegen 3,8 miljoen in 1994. De aannemer schrijft de teleurstellende resultaten toe aan een weinig alert management. De kosten waren uit de hand gelopen en de directie reageerde te traag op de verscherpte concurrentie. Eerder dit jaar is de divisietop al aan de kant gezet en vervangen door een interim-directie. Daarnaast zijn er reeds in 1995 veertig arbeidsplaatsen geschrapt. NBM-Amstelland verwacht in 1996 met zijn woningbouwdivisie quitte te spelen en in 1997 weer winst te maken.