Families first

In de Yellow Pages kwam ik de organisatie Families First tegen. Ze helpen jonge moeders die fysiek en emotioneel in de tang zijn genomen. In het opvanghuis, op een geheim adres, mogen ze een jaar blijven. Er is een scholingsprogramma en hulp bij het zoeken naar een baan. Ze worden weer een beetje mens gemaakt.

Speakslady Diane Burton legt me uit dat tienerzwangerschappen een groot probleem zijn en dat het aantal de komende tijd explosief zal groeien. De leeftijd van de jonge moeders op de vlucht is gemiddeld negentien jaar. Zou ik de girls en hun kroost even kunnen zien en spreken, vraag ik. They are not in at the moment, ze zijn allemaal in hun programma. Maar 's avonds om zeven uur zitten de tienermoeders keurig op me te wachten, onder hen Abony (17) met Dominique (zes maanden) en Makita (17) met Andrea (twee maanden). Ik voel me een soort tandarts, een voor een worden ze binnen geleid in een kamertje waar ik achter een bureau ben gezet. Ze waren geen van allen van plan moeder te worden, maar nu ze het zijn noemen ze dit het beste wat hun is overkomen. Het is ze aan te zien. Ik hoop dat het op de foto's ook zo is. Echte Madonna's.