Bouw bedrijfsruimten met 40 procent gestegen

In de eerste helft van dit jaar is voor 2,5 miljard gulden geïnvesteerd in de bouw van bedrijfsruimten. Een stijging van 40 procent ten opzichte van vorig jaar. Dit blijkt uit een onderzoek dat de Nederlandse Vereniging van Bouwondernemers (NVB) heeft laten verrichten. Deze bouwsector, die alle bedrijfsruimten behalve kantoren omvat, komt veel sneller uit het dal van 1994 dan is voorspeld.

Al in 1995 groeide het bouwvolume met 13 procent tot ruim 3,5 miljard gulden. Ook voor 1997 is de sector optimistisch gestemd. Op de zogenoemde vrije markt, waar vragers en aanbieders van bedrijfsgebouwen voor de vrije verhuur en verkoop bijeenkomen, is volgens het NVB echter nog geen sprake van een evenwichtige marktsituatie. Vooral tweedehands panden staan op de vrije markt lang leeg.