Atlanta Police

De crime hebben ze wel zo'n beetje onder controle, vinden de straatagenten van de Atlanta Police. Ik rij mee in de auto van officer Joe Price. Zodra we zijn ingestapt barst een wolkbreuk los en komt de eerste melding binnen. Een winkeldief bij Macy's. De man heeft drie paraplu's gestolen.

We halen hem op. Joe schrijft een proces-verbaal in de auto en brengt de arrestant daarna direct naar de gevangenis. Einde oefening. We rijden naar een fotozaak, waar Joe familiekiekjes van zijn vrouw en kinderen ophaalt.

Later komt er een oproep van een gestrande automobiliste, en moet er een familieruzie worden gesust. De dochter des huizes had een date met een jongen van buiten de buurt. Haar broers en de buurjongens pikten dat niet.

Tussendoor regelt Joe nog wat zaken, hij plast in een platenzaak, koopt wat nieuwe cd's, laat de schoenen van zijn vrouw repareren en verzint wat we gaan eten. “What would you like? Hamburgers, roast chicken, spareribs, pizza?” Het wordt Kentucky Fried Chicken. Na het eten rijden we full speed via een hotdog-restaurant naar een collega die zich op een industrieterrein bevindt. Joe overhandigt de agent zijn eten. Na nog wat schuine moppen scheuren we weer weg. “His wife is pregnant”, zegt Joe. “She wants to eat hot dogs in the middle of the night.”