Yankees draaien rollen om in de World Series

ROTTERDAM, 25 OKT. De New York Yankees hebben vannacht een voorsprong genomen in de World Series. In Atlanta wonnen zij het vijfde duel in negen innings met 1-0 van titelverdediger Atlanta Braves. De stand is nu 3-2. De finalereeks van het seizoen gaat om vier gewonnen wedstrijden. De Yankees zijn nog één zege verwijderd van de officieuze wereldtitel.

Indien de New York Yankees het kampioenschap veroveren is het de derde club in de geschiedenis die na twee nederlagen de World Series wint. De zege van vannacht was de achtste op rij op vreemde bodem. De ploeg uit New York heeft zich goed hersteld van het verlies in de eerste twee wedstrijden. Na de twee nederlagen in eigen stadion zag het er voor de Yankees somber uit. Vooral in de eerste wedstrijd waren de New Yorkers kansloos. De ploeg verloor met 12-1.

Vannacht wonnen de Yankees dankzij een run van Fielder in de vierde innings in het Fulton County Stadium, waar voor het laatst een honkbalwedstrijd werd gespeeld. De Braves verhuizen naar het olympisch stadion, dat enkele honderden meters van het huidige honkbalstadion is verwijderd. Fans en spelers hadden liever op een andere manier afscheid genomen van het 31 jaar oude stadion aan de rand van de stad dan met drie opeenvolgende nederlagen.

De zesde en mogelijk beslissende wedstrijd is morgenavond in New York. “Vanavond verdiende geen van de twee teams te verliezen”, meende Atlanta-manager Cox. “Helaas is dat niet mogelijk.”