Verdachten van moord op broer Bhutto opgepakt

NEW DELHI, 25 OKT. De Pakistaanse politie heeft gisteren elf politiemensen gearresteerd op verdenking van moord op Murtaza Bhutto, de broer van de Pakistaanse premier Benazir Bhutto. Deze werd op 20 september met zeven metgezellen vlakbij zijn huis in Karachi doodgeschoten, nadat zwaar bewaakte politiemensen zijn Landrover tot stoppen hadden gemaand.

Aanvankelijk hield de politie vol dat het slechts om een uit de hand gelopen controle ging en dat Murtaza's lijfwachten het vuur hadden geopend. Als bewijs daarvan werd een gewonde politieagent opgevoerd, die zich echter later zelf in de voet bleek te hebben geschoten. Enkele dagen later overleed deze cruciale getuige onder onopgehelderde omstandigheden. Uit verklaringen van andere ooggetuigen blijkt dat de politie een hinderlaag had opgezet voor Murtaza. Op grond hiervan hadden gisteren de arrestaties plaats. Een onafhankelijke gerechtelijke commissie zet intussen haar onderzoek naar de toedracht van het incident voort.