Van Dorp Groep verwacht verlies

De Van Dorp Groep (kantoorartikelen, papierwaren en medische wegwerpartikelen) in Nieuwegein wil nog sterker gaan reorganiseren. Dat leidt ertoe dat het bedrijf dit jaar als gevolg van de hoge buitengewone lasten netto verlies zal lijden. In de eerste zes maanden schreef Van Dorp een negatief saldo van 3,2 miljoen gulden en reserveerde het al 2,3 miljoen gulden.

Van Dorp laat weten bezig te zijn met een strategische heroriëntatie in alle drie de sectoren. Dat betekent dit jaar extra voorzieningen ter dekking van de reorganisatiekosten. Hoeveel dat is, wil de onderneming niet kwijt. Aanleiding voor de nieuwe ingreep is het bedrijfsresultaat in het derde kwartaal. Dat lag op hetzelfde niveau als in dezelfde periode van 1995. “Dit betekent dat het verlies over het eerste halfjaar 1996 niet volledig kon worden gecompenseerd.” Vorig jaar zag Van Dorp het netto resultaat teruglopen van 3,4 miljoen gulden tot 2,5 miljoen. Het bedrijf had toen vooral problemen bij zijn ruim twee jaar geleden aangekochte Rijmenam-fabriek in Den Haag, maar had ook te kampen met de hoge papierprijs. De eerste zes maanden van dit jaar zat het Van Dorp op alle fronten tegen. Vanochtend zakte de koers van Van Dorp op de Amsterdamse effectenbeurs met 1,20 gulden tot 26 gulden.