Toneelstuk afgelast

UTRECHT, 25 OKT. Het Utrechtse toneelgezelschap De Paardenkathedraal heeft de voorstelling The Glass Menagerie afgelast. Het gezelschap heeft dat gisteren, de dag van de première, bekendgemaakt. Eerder was de première al uitgesteld. De reden is dat 'alle betrokkenen het resultaat artistiek onbevredigend vinden'.

The Glass Menagerie (Het glazen speelgoed) van Tennessee Williams was het debuut van regisseur Dirk Tanghe als artistiek leider bij De Paardenkathedraal. De comédienne Jasperina de Jong vervulde er de hoofdrol in. Vorig seizoen ging Tanghe's regie van Molières De Mensenhater bij het Nationale Toneel ook al niet door. De Belgische regisseur, die faam verwierf met zijn Shakespeare- ensceneringen, was overspannen geraakt door de ontvangst van The Kitchen naar Arnold Wesker, die in 1995 werd uitgebracht. Het gezelschap gaat er vanuit dat de rest van de programmering gewoon doorgaat.