Succes Siemerink, nederlaag Krajicek

STUTTGART, 25 OKT. Jan Siemerink heeft gisteren zijn internationale opmars voortgezet met een degelijke overwinning op de Italiaan Renzo Furlan: 6-4 en 6-4. Siemerink moet het in de kwartfinales van het tennistoernooi van Stuttgart vandaag opnemen tegen het Kroatische servicekanon Goran Ivanisevic.

Richard Krajicek verging het in Stuttgart stukken minder. De Chileen Marcelo Rios, als tiende geplaatst, won vrij eenvoudig van de als achtste ingeschaalde Wimbledon-kampioen. In de eerste set was het verschil miniem (6-4). In de tweede walste de Zuidamerikaan over Krajicek heen: 6-1. Krajicek is door dit verlies nog steeds niet zeker van kwalificatie voor de ATP-finale in Hannover volgende maand.

Boris Becker is bezig aan een imposant slot van het jaar. De Duitser versloeg gisteren in Stuttgart de Zweed Thomas Enqvist: 6-4 en 7-5. Het duel duurde slechts 80 minuten. “Het was mijn beste wedstrijd van de afgelopen maanden”, zei Becker.

Na zijn toernooizege in Wenen, waar Becker twee weken geleden Jan Siemerink versloeg in de eindstrijd, is de Duitser hard op weg zijn plaats onder de beste acht spelers van de ATP-toernooien veilig te stellen. Voor de finale in Hannover hebben zich inmiddels al Pete Sampras, Michael Chang, Jevgeni Kafelnikov, Thomas Muster en Goran Ivanisevic geplaatst.

Andre Agassi, Becker en Krajicek bezetten de momenteel op de ranking de overige drie plaatsen voor de ATP-finale. Agassi kan zijn puntentotaal in Stuttgart nog verbeteren. De Amerikaan ontmoet in de kwartfinale zijn als eerste geplaatste landgenoot Pete Sampras, die Mantilla versloeg. (ANP)